Sivut

torstai 6. lokakuuta 2011

Walking and chewing gum at the same time.

Tutkiskelin tossa muistitikun tiedostoja ja bongasin koulua varten tehdyn raapustuksen mallin ohjaamisesta. Reippaana nörttinä sitten päätin kopsata sen tänne muidenkin ihmeteltäväksi. 















Relax take it easy


-Rauhallinen ja miellyttävä ympäristö, joka auttaa mallia rentoutumaan ja toivottavasti hillitsee epämääräistä kameran edessä pönöttämistä.
-Ratkaisevinta on se mitä kuvaaja itse tekee ja miten asennoituu. Malli aistii kuvauksen tunnelman herkästi, etenkin jos kyseessä on aloitteleva malli. Kuvaajan tulee aina näyttää ammattitaitoiselta ja vakuuttaa malli siitä, että osaa hommansa, vaikka todellisuudessa kuvaajalla ei olisikaan mitään havaintoa yhtään mistään.
-Malli kannattaa valita kuvan fiilistä/meininkiä etukäteen harkiten, koska kaikki eivät ole yhtä innoissaan hyppäämässä katolta alas jos kuva sitä kuvaajan mielestä vaatii.
-Kuvaajan ei kannata olla päälle päsmäri.
-Ohjaamisella pyritään rauhoittamaan mallia ja välttämään pingoittuneen näköinen kuva.
-Kehu etenkin epävarmaa mallia vaikka hyvinkin pienin sanoin. Kunhan kehut.


I like to move it move it

-Kun mallin asentoja haetaan, voi olla hyvä ottaa mukaan referenssikuvia joista näyttää millaista liikettä tai asentoa haetaan.
-On hyvä ohjata pään asentoa, käsien paikkaa ja katseen suuntaa. Jos käsi halutaan vaikka koskettamaan hiuksia, kannattaa mallia pyytää heilauttamaan käsi haluttuun asentoon eikä vain staattisesti jököttämään käsi hiuksissa.
-Keskustele mallin kanssa koko kuvaussession ajan. Rohkaise mallia ja sekoita joutavan jorinan sekaan ohjeita toivotusta poseeraamisesta ja jatka juttua.
-Kehonkieli ! Esimerkiksi kädet ristissä poseeraava malli saattaa aiheuttaa aivan vääränlaisen viestin ja hups kuva saakin aivan uuden merkityksen.
-Useimmat ihmiset tuppaavat puristamaan nyrkkejä, puremaan hampaita yhteen (jännittynyt leuka) tai jopa hikoilemaan tuntiessaan olonsa epämukavaksi. Huomaamattaan ihmisillä on myös tapana nojata eteenpäin ja laskea päätä alaspäin.


Pampampadam

-Kuvattavasta ihmisestä halutaan usein esiin myös sitä jotain sisältäpäin tulevaa, ei vain ulkoa opittuja maneereja.
-Kuvaajan tulee kertoa mallille mitä hän haluaa ja auttaa mallia pääsemään haluttuun rooliin. Voi esimerkiksi kirjoittaa lyhyen tarinanpätkän tai nimetä kuvaussession kirjan/novellin/minkä tahansa opuksen tapaan.
-Mallin mielipidettä kannattaa tiedustella. Selatkaa vanhempia kuvia ja keskustelkaa miksi tietyt kuvat ovat hyviä ja miksi ne toimivat. Jakakaa mielipiteitä. Poimikaa parhaat kuvat ja jatkakaa saman idean noudattamista. Pikkuhiljaa ideaa voi lähteä viemään seuraavalle tasolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti